glyko tou koutaliou syko

Σουφλέ με μπρόκολο

Υλικά

  • 2 - 3 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο μπρόκολο Froutofarm (τα μεγάλα «μπουκετάκια» και τα πιο σκληρά κοτσάνια από το λαχανικό τα κόβουμε σε μικρότερα για να απλωθούν ομοιόμορφα στο ταψί)
  • 150 γρ. αλλαντικό όπως καπνιστό μπέικον ή χωριάτικο λουκάνικο, σε μικρά κομμάτια
  • 3 χοντρές φέτες ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, κομμένες σε μικρές μπουκιές
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μερίδες: για 1 ταψί 22 εκ.
Για να φτιάξουμε σουφλέ με μπρόκολο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. ή σε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνουμε το αλλαντικό της επιλογής μας, τα κομματάκια του ψωμιού, το σκόρδο, το λάδι, τη μισή ρίγανη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 10 λεπτά, στο μεσαίο ράφι, μέχρι τα κομματάκια του ψωμιού να ροδίσουν. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν ελαφρώς. Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το μπρόκολο και πασπαλίζουμε τη φέτα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το γάλα με τα αυγά και την υπόλοιπη ρίγανη και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι το φαγητό να ροδίσει.
Σερβίρεται ζεστό.