Υλικά
- 1000 γρ. Ροδάκινα
- 15 γρ. τριμμένο τζίντζερ
- 100 γρ γλυκαντικό στέβια ή ξυλιτόλη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φρούτα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε κυβάκια. στο ρεντέ τρίβουμε το τζίντζερ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ροδάκινα, το τζίντζερ και τη στέβια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε από 5 έως 8 ώρες. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι την πρώτη βράση και χαμηλώνουμε πολύ για να σιγοβράσει ανακατεύοντας τακτικά το μίγμα και αφαιρώντας τον αφρό. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν η γλυκύτητα μας καλύπτει και προσθέτουμε στέβια εφόσον χρειαστεί. Όταν η μαρμελάδα δέσει την μεταφέρουμε σε βάζα που έχουμε προηγουμένως βράσει για να αποστειρωθούν, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε με το καπάκι προς τα κάτω για να φύγει ο αέρας από το εσωτερικό του βάζου. Όταν κρυώσουν εντελώς τα βάζα τα αποθηκεύουμε.