Υλικά
- 500 γρ. φράουλες (1 κεσεδάκι)
- 750 γρ. αβοκάντο ( 3 αβοκάντο μεγάλα )
- 200 γρ. φέτα
- Φρέσκα φύλλα δυόσμου
- Για την βινεκγρετ:
- 3 κουτ.σ. ξύδι φράουλας
- 1 κουτ. γ. μέλι
- 9 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες και τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Σε μπολ η στο μπλέντερ, χτυπάμε το ξύδι φράουλας, το μέλι, και σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε την μισή βινεγκρέτ, πάνω στην σαλάτα και ανακατεύω, να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια τις σαλάτας με τα φύλλα δυόσμου, αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε με μαχαίρι, προσθέτουμε την φέτα τελευταία, σε ωραία κομμάτια κομμένη, και ραντίζουμε την σαλάτα, με την υπόλοιπη σάλτσα.