chutney verikoko

Chutney Βερίκοκο

Υλικά

  • 1/2 κιλό. Βερίκοκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό λευκό
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. χυμό μήλου
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα κόβουμε σε κυβάκια, κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια μισού εκατοστού, και σε ρεντέ τρίβουμε το τζίντζερ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το ξίδι, τα βερίκοκα, το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Πολτοποιούμε με το πιρούνι το ¼ περίπου από το μίγμα μας και το βάζουμε σε βαζάκια. Άριστο συνοδευτικό για κρέατα, τυριά και αλλαντικά και για γλασάρισμα κρεάτων που θα ψηθούν στο φούρνο.